Motorcyklar

Sanna testar supermoto

Jag och Katie gjorde en rätt så kul grej igår: vi klev upp jättetidigt och åkte till Riverside för att köra supermoto! Supermoto är som en blandning mellan motocross och roadracing, och man kör små, lätta supermoto-hojar på en bana som består av både asfalt och offroad-partier med hopp. Igår tog Babes Ride Out över hela banan, så vi var en klass på 18 kvinnor som var där för att kick ass and take names.

Ungefär halva tiden fick vi sitta i klassrummet och lära oss teknik. Supermoto använder en HELT annan teknik än i princip alla andra sorters mc-åkning, så det var rätt mycket att försöka komma ihåg när man väl var ute på banan.

Det var jättevarmt ute, egentligen alldeles för varmt för att ha skinnställ på sig. Men safety first!

Efter 15 minuter i klassrummet fick vi köra 15 minuter på banan, och sen var det dags för nästa lektion. Och så höll det på hela dagen. 

Så himla empowering detta. Bara en massa grymma brudar och inga störiga snubbar, vilket jag utgår från att det vanligtvis är på de här kurserna. Ni vet, såna som ska visa sig tuffa genom att köra alldeles för fort och göra wheelies innan de ens behärskar tekniken.  

Jag körde en sån här DR-Z400SM hela dagen. Det var kul att testa något nytt, men varje gång jag kör så här lätta hojar saknar jag min 350 kilos Harley. Tror inte att supermoto egentligen är min grej, men det var roligt att prova på i alla fall!

Sista omgången på banan körde vi ett ordentligt race. Vi körde en s.k. Le Mans-start där alla fick parkera hojarna på ena sidan av banan och sen ställa sig på andra sidan. När startsignalen gick fick man springa till sin hoj, starta den och sen börja köra. Mitt enda mål med det här racet var att inte komma sist för jag är en så himla dålig förlorare. Jag landade någonstans i mitten så: mission accomplished. (Lånade bilden ovan från Anya.)

Bra gäng! Bra dag! Fast idag har jag ont i hela kroppen och kan knappt lyfta armarna. Är eventuellt för gammal för sånt här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *