Vardagsfilosoferande

Tänkte fira Thanksgiving i år

På torsdag är det Thanksgiving, vilket innebär att vi har långhelg och fyra lediga dagar den här veckan. Ledighet är trevligt, men just Thanksgiving känns kanske inte så himla kul? Dels är jag inte amerikan, dels äter jag inte kalkon, och dels känns själva bakgrunden till högtiden som en sjukt problematiskt grej att fira. Kanske speciellt i dessa tider. 

Så här års brukar därför Paul och jag sticka iväg någonstans så vi slipper fira och samtidigt kan passa på att maxa ledigheten. Förra året var vi till exempel i Valle de Guadalupe i Mexiko och åkte runt bland olika vingårdar hela Thanksgivinghelgen. Vi gör i regel samma sak över julen, flyr till varmare breddgrader i några dagar.

Men i år tänkte vi prova något nytt, nämligen att åka hem till Pauls mamma i LA och köra ordentligt Thanksgivingfirande med hela familjen. Vi är så dåliga på att göra familjegrejer och får lite dåligt samvete över det ibland. Men vi träffar ändå Pauls familj ganska ofta, så det känns inte nödvändigt att dyka upp på alla högtider. Jag har liksom inte firat en enda högtid med min egen familj på över nio år (förutom förra julen när vi var i Puerto Rico med min pappa och styvmamma), men jag är ganska säker på att de vet att jag älskar dem ändå. 

Pauls mamma började dessutom äta veganskt på heltid ungefär samtidigt som jag så det finns nog till och med mat vi kan äta. För säkerhets skull har jag dock gjort en sats seitan att ta med så att vi icke-köttisar får i oss lite protein.

Okej, slut på lång utläggning om Thanksgiving!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *