Irritationsmoment

Kommer det någonsin sluta regna? Ingen vet

Nu har jag försökt blogga om något annat än vädret flera gånger, men så fort jag öppnar ett nytt inlägg börjar mina fingrar skriva om hur kallt och regnigt det är! Ni får förlåta, men här kommer ett sista (eller..?) inlägg om vädret. 

Jag fattar att det antagligen uppfattas som ganska störigt att sitta i Kalifornien och klaga på lite regn. Men här är grejen: ingenting här är byggt för dåligt väder. Husen är byggda för 25 plusgrader så det är svinkallt inomhus. Vårt varmvatten tar slut så fort att det inte ens går att fylla upp ett badkar, så jag som jobbar hemifrån sitter konstant och försöker värma upp mina isbitar till händer och fötter på andra sätt.

Och vägarna är inte byggda för regn. Det har regnat såna massiva mängder nästan oavbrutet de senaste veckorna att vägarna är helt förstörda. Man får köra slalom mellan stora hål som inte fanns för bara någon månad sen. Det är rent livsfarligt att köra bil när det är mörkt och man inte ser hålen. 

Har jag sagt att vi ska till Norge om några veckor? Jag längtar till att få bo i en varm stuga i en vecka, även om det är snö och minusgrader ute. Typiskt att man ska behöva ta sig tillbaka till Skandinavien för att slippa frysa. 

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *