Det ofattbara

Onsdag

Är så arg idag.

Jag har personligen varit ganska skonad från de värsta konsekvenserna av pandemin, och är det fortfarande. Men för många i min närhet har det slagit hårt.

Idag blev 15 av mina kollegor uppsagda. Inklusive min närmsta kollega, som jag var chef över och inte vet hur jag ska klara mig utan.

Och för några dagar sen förlorade en av mina bästa vänner sin mormor. Min vän, vi kan kalla henne T, har en väldigt liten familj. Det är bara hon, hennes mamma, och hennes morföräldrar. T och mamman bor i San Diego, morföräldrarna i New York. På grund av pandemin är sjukhusen i NYC överbelastade och flera hundra personer om dagen dör där nu.

Ts morföräldrar är gamla och allmänt skruttiga, och när mormodern blev sjuk för någon vecka sen (ej coronarelaterat) kunde hon inte ta sig till ett sjukhus. Hon dog några dagar senare. Nu är morfadern också sjuk, och det finns ingenting min vän kan göra åt det.

Idag fick jag veta att T och hennes man har tillbringat de senaste dagarna med att ringa ändlösa samtal till begravningsbyråer i New York för att försöka få ut mormoderns kropp från sjukhusets bårhus. Tydligen är begravningsbyråerna så överbelastade att det inte finns plats någonstans. Plus att många kroppar inte testats för viruset, så de behöver sättas i karantän för att inte smitta folk som kommer i kontakt med dem, något som begravningsbyråerna har svårt att hantera.

Till slut fick de i alla fall plats på en begravningsbyrå i New Jersey. Bara för en kremering, det blir ingen begravning.

Det är som är så sjukt med allt detta, förutom det fullständigt inhumana och obegripligt grymma i att folk behöver dö ensamma och varken kan få sjukvård eller ordentliga begravningar, är att det värsta av detta hade kunnat förhindras.

Om USA hade haft en president med en förmåga till empati, som hyste en tilltro till forskning och experter och som hade smarta, kapabla rådgivare omkring sig, så hade betydligt färre personer behövt dö. Istället har vi Donald fucking Trump, en inkompetent narcissistisk sociopat som skiter fullständigt i att människor lider.

Tänk om Hillary Clinton (eller egentligen vem som helst förutom Trump) hade varit president just nu. Då hade kanske inte 30.000 (and counting) amerikaner behövt dö. Min kompis mormor hade garanterat fortfarande varit vid liv.

Det här gör mig så jävla, jävla arg.

0 Comments

  • Jennie

    Så gränslöst deppigt 🙁 Fyfan. Beklagar din förlust av så himla många (och nära) kollegor! Vilket skit! Sitter du rätt säkert ändå, eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *