Drömhuset

Lite nytt hemma hos mig

Jag flyttade ju tillbaka in i mitt gamla hus i mars, två dagar efter att hela Kalifornien stängde ner pga corona. En av mina bästa grejer med att flytta är att få åka till Ikea och köpa nya grejer till hemmet. Jag älskar Ikea, det känns så betryggande på något sätt, som ett mini-Sverige. Plus att jag köper alla mina svenska matvaror där.

Men nu stängde alltså Ikea ner samma vecka som jag flyttade, och sen har det varit stängt i flera månader. Jag har gått runt med världens cravings efter svenskt godis, samt att jag verkligen har behövt gardiner. Vet inte varför, men det är tydligen helt omöjligt att köpa gardinstänger till ett rimligt pris någon annanstans än på Ikea.

Nu har de äntligen öppnat igen, dock släpper de bara in ett visst antal personer i taget så det är alltid kö över hela parkeringsplatsen för att få komma in. Första gången jag åkte dit efter att de öppnade igen blev jag så förfärad att jag gick fram till en person vid utgången och frågade om jag inte kunde få gå in och bara köpa lite godis utan att behöva stå i kö. Det fick jag, tack och lov.

Men sen kom jag på att man kan åka dit efter klockan 19, för då är det ingen kö och knappt några människor i butiken.

Allt detta för att säga att jag har gjort om lite här hemma på sistone. Vi kan ta en titt.

FÖRE: Så här såg det ut i mitt sovrum och jag var så HIM-ela trött på det. Har haft samma överkast och färgskala i sovrummet i kanske… 8 år? Minst. Alldeles för mycket rött.

EFTER: Nu ser det ut såhär istället. Grått, svart och leopard. Köpte nya lakan och örngott med lite högre kvalitet än mina gamla. Det är mycket trevligare att gå och lägga sig nu, mer hotellkänsla. Ja, plus att jag har gardiner numera (tog dock före-bilden efter att jag hade hängt upp dem så ni får föreställa er att det var mycket ljusare innan). Och en ljusslinga.

Annat nytt: En sänglampa och ett litet nattduksbord. Jag har en garderob precis till vänster om sängen, så får inte plats med ett större nattduksbord än detta. Och jag sover på vänster sida av sängen (KAN inte sova på höger sida av någon anledning), så jag behövde nåt här att lägga böcker och mobilen på.

FÖRE: Så här såg det ut i köket fram tills igår. Älskar det här lilla dinerbordet och barstolarna, men behövde något större. Jag köpte detta lilla set till min gamla lägenhet som var betydligt mindre.

EFTER: Ett riktigt matbord med riktiga stolar. Bordet köpte jag på Ikea och stolarna är också från Ikea, men jag köpte dem begagnade av en gubbe på Craigslist.

Mycket mer plats här nu för att göra sånt jag sysslar med nuförtiden, typ att baka och spela TP med min kille.

Det bortglömda hörnet i mitt vardagsrum har fått lite nya växter. Tänkte skaffa gardiner hit också, så fort jag bestämmer mig för en färg. Just nu lutar det åt något ljust gråblått om jag kan hitta en nyans jag gillar. (Dock öppen för förslag! Jag är så dålig på färger.)

Den här fina piedestalen har förresten min kompis Alexis gjort. Hon jobbar som svetsare och håller alltid på med en massa kreativa sidoprojekt. Typ det enda i mitt hem som INTE är från Ikea, ha.

4 Comments

 • Jenny

  Ser jätte fint ut! Bra tips det där med att åka till Ikea efter kl 19. Vi behöver en ny soffa och Ikea verkar ha det bästa sortimentet när det gäller soffor (alla amerikanska ställen, typ Ashley furniture osv har ganska tråkiga varianter.) Bordet passar verkligen in i köket!

 • Anna Nio

  Testa petrolgrönt för gardinerna, känns som det skulle passa med övriga färger fint.

  Vi gör också om i sovrummet så sakteliga, men tapet och färg till väggarna är svårt att hitta både tid och pengar till. Lyckligtvis har vi äntligen ny säng iaf (ny och lite större, efter 8 år med 140-säng var det hög tid), våra ryggar gråter glädjetårar. 😀

 • Anja

  Hahahaha! Jag åkte också just ut till Ikea förra veckan bara för att köpa godis!!! Blev tvungen att köa i typ 30 min för att komma in men det var det värt, kände mig supersvensk. Sen sa nån att man visst kan köpa saltlakrits inne i stan men jag ville liksom köpa det från Ikea iom man kan ju ladda upp med knäckebröd också. Hittade DILLKNÄCKE! Sjukt gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *