Bra saker

San Diegos högsta punkt

Igår kväll stod jag uppe på toppen av Cowles Mountain – den högsta punkten i San Diego – och såg solen gå ner över staden, efter att ha hajkat uppför hela berget tillsammans med Andy. Där någonstans insåg jag att jag under de senaste tre månaderna har hajkat mer än under de tidigare 30+ åren sammanlagt.

Sjön man ser i mitten av den första bilden ovan heter Lake Murray. Den promenerade vi runt häromdagen, omkring en mil sammanlagt. Efteråt föll båda mina stortånaglar av, men det kan jag bespara er en bild på.

Och igår blev det alltså en halvmil upp till toppen av Cowles och ner igen.

När vi inte hajkar är vi numera ute och cyklar. Förra veckan körde vi ett par mil som mest bestod av väldigt branta uppförsbackar, men fick i alla fall se en fin flod.

Jag har nog aldrig varit så här aktiv och hurtig tidigare, definitivt inte i vuxen ålder. Men om man får säga en bra sak som pandemin har fört med sig så är det den här eviga längtan jag numera har efter att vara utomhus. Och speciellt det här hajkandet har redan tagit mig till så många vackra platser jag aldrig annars hade fått se att jag liksom bara vill ha mer? Det är även fint att ha en kille som känner likadant.

Nu har jag beställt ett par rediga vandringskängor för att förhoppningsvis få behålla resten av mina tånaglar. Och om allt går som det ska (dvs så länge Kalifornien inte stänger ner helt igen) så kommer vi om ett par veckor att befinna oss i Yosemite National Park för flera dagars motorcykelåkande och vandrande. Just nu mina två favoritaktiviteter.

En sak till förresten. Det var så mycket folk på berget att vi behöll munskydden på hela hajken. Det är så många som klagar på att behöva ha munskydd, men jag gillar det? Tar plötsligt så himla mycket bättre selfies.

4 Comments

  • Annika

    Kul! Vi var också uppe på Cowles Mountain i måndags morse – men det var ärligt talat så jädra mycket folk (och de flesta utan mask och utan ens ett försök att distansa) att det blev obekvämt och vi vände ner igen innan vi kommit ända upp. Synd för det är fint däruppe. Får ta det igen “efteråt”…jag hade ingen aning om att det var San Diegos högsta punkt däremot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *