Vardagsanekdoter

Livet och klimatångesten

Det gör inte direkt under för klimatångesten att bo i en delstat som bokstavligen står i brand, medan motsatt kust i samma land genomgår en extrem orkansäsong och mitten av landet har rekordhetta en dag och snö dagen efter.

Detta samtidigt som presidenten förnekar att det finns någon koppling mellan detta extrema väder och globala klimatförändringar, vägrar att hjälpa västkusten eftersom vi inte röstar på honom och dessutom påstår att det brinner eftersom att Kalifornien inte krattar sina skogar (?).

Här i San Diego är det fortfarande ganska mycket rök i luften, men det har blivit lättare att andas. I helgen låg det fortfarande ett tjockt röklager över hela staden, sådär så att man inte såg solen. Jag behövde skingra tankarna och tog en sväng på hojen ner till Cabrillo National Monument som ligger längst ute på en udde med utsikt över Stilla havet åt ena hållet och downtown åt andra. Man såg inte ens skyskraporna i downtown för all rök, och det var så grått att det var svårt att avgöra var havet slutade och himlen började.

Jag har förresten anmält intresse för att jobba som poll worker (röstmottagare?) på valdagen i november. Det är oftast mest äldre personer som jobbar i vallokalerna här, och eftersom de är extra utsatta nu pga covid behövs det fler unga, friska personer som ställer upp. Tänker att jag måste göra något, om Trump blir omvald vore det katastrof för klimatet (och för demokratin och för ungefär en miljon andra saker). Det FÅR inte hända.

7 Comments

 • Steph

  Presidenten lyfte upp Finland som ett utmärkt exempel på länder som krattar sina skogar. Är själv finländare och flödet på sociala medier exploderade av folk som var ute i skogarna med krattor i händerna efter Trumps kommentar. Så sjukt att en sådan man är president. Håller tummar och tår för att han inte blir omvald!

 • Jenny

  Eftersom jag inte kan rösta har jag också funderat på att bli en poll worker men eftersom Robert har astma så känns det lite läskigt 😞 men man vill ju göra det lilla man kan.

 • Ulf Boman

  Jag var röstmottagare flera gånger under 80-talet, första gången vid kärnkraftsomröstningen 1980 och sedan följande kommunal- och riksdagsval. Det var spännande och givande att bidra till demokratin på det sättet.
  Hoppas du får samma fina erfarenheter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *