Vardagsanekdoter

Svenska saffransbullar

Blir glad av att läsa om era planer för julen (i kommentarerna på förra inlägget). Det verkar vara många som tycker att det är skönt att inte ha några egentliga måsten eller krav på sig den här julen. Antar att framför allt kvinnor (i smyg såklart) kan dra en lättnadens suck över att slippa styra upp så mycket.

Jag vet att jag sa att jag inte skulle fira, och det ska jag inte heller, men jag gjorde i alla fall EN liten julgrej häromdagen.

Det finns ett företag i LA som heter Pavalon som säljer svenskt godis och andra importerade svenska specialiteter. Jag la en beställning på lite godis där för någon vecka sen och passade på att köpa två små påsar saffran när jag ändå höll på.

Sen gjorde jag det man gör med saffran i december, nämligen bakade lussebullar. Jag kan inte minnas att jag någonsin har bakat lussebullar själv tidigare, definitivt inte i vuxen ålder, och jag var ganska nervös över att slösa bort min dyrbara saffran på en misslyckad deg.

Men så blev det så himla bra!? Bullarna blev jämna och saftiga och inte torra alls.

Jag gjorde en stor sats och igår körde jag hem till flera kompisar och lämnade av påsar med “Swedish Christmas saffron buns” till dem. Träffar ju knappt mina vänner nuförtiden, men det var i alla fall fint att få säga hej lite snabbt genom munskydden.

I övrigt har jag precis jobbat färdigt för i år (!) och ska gå och packa inför min lilla roadtrip. Det är omkring 13 grader i Joshua Tree just nu, så det blir inte världens varmaste tur. Men det blir nog fint ändå.

Hoppas ni får en fin julhelg, oavsett om ni firar eller inte ?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *