Det ofattbara,  Djur

Steve 4-ever

Igår sa jag farväl till Steve, min lilla hund. Han fick somna in här hemma, i sin egen säng, medan jag satt bredvid och kliade honom mellan öronen. Det var fridfullt och odramatiskt och så himla, himla sorgligt.

Steve var så gammal och skruttig. Det var verkligen dags. Jag fick fylla i ett formulär hos veterinären med alla hans hälsoproblem och listan blev så lång att jag bara stirrade på den. Förstod knappt hur det var möjligt att han ens var vid liv fortfarande.

Steve var en udda hund. Han gjorde inte “hundgrejer”. Han skällde aldrig och var inte så förtjust i att leka, promenera, åka bil, träffa andra hundar, kela eller äta hundmat. Hans enda riktiga passioner i livet var att sova och att äta skräpmat. När jag adopterade honom var han 12 år och hade pankreatit och inga tänder. Att få honom att äta hälsosamt var en daglig kamp under de tre åren han bodde hos mig.

Under hans sista dagar i livet slutade jag att pracka på honom den receptbelagda hundmaten. Istället fick han leva sitt bästa liv och äta skräpmat. Bacon-cheeseburgare, chicken nuggets, korv med bröd, ost… Har nog aldrig sett honom så lycklig. Den sista måltiden var chicken nuggets samt små, små korvbitar (pga inga tänder) som jag doppade i hundglass med ost- och pumpasmak och matade honom med för hand.

Jag är ledsen och har ont i hjärtat och kan inte sluta gråta. Steve var min lilla kille, min sidekick. Jag kommer att sakna honom så mycket. Men det var absolut 100% rätt beslut att låta honom somna in.

Älskar dig för evigt, Steve ❤️

10 Comments

 • L.

  Lille gubbskrutthunden ♡
  Han fick världens bästa hundliv hos dig, tveklöst. Beklagar din hjärtesorg! 🙁 Vila i frid lilla vovs ♡

 • Lily

  Åh, det värsta, det svåraste. Det sorgligaste. ? Sorgen efter djur är så tung. Men det var Steves lyckodag när det blev bestämt att han skulle få tillbringa sina “sunset years” hos dig. Du har gjort ditt bästa, du har gjort ditt allt. Försök att vila i det tills det känns lite bättre.

 • Helen

  Beklagar sorgen. Så tungt! Men utan att känna dig så är jag övertygad om att Steve hade sitt bästa liv
  hos dig. Det ska du vara stolt över. Du tog hand om lille Steve på allra bästa sätt.

 • Linda

  Är så ledsen för din skull. Det är så otroligt sorgligt och jobbigt när de försvinner. Jag brukar tänka att min gamla hund bor i mitt hjärta, och där kommer hon alltid att bo. Och hur jobbigt det än är så är det alltid värt det, även om man tvivlar ibland. Du gav Steve det finaste liv en gammal hund kan ha och tog det mest icke-egoistiska beslut man kan ta när du lät honom somna in när det var dags. <3

 • Viktoria

  Beklagar sorgen, och det där är det svåraste med att leva med djur. I längden värt det alla gånger om, men så tungt när man står inför det och i sorgen efter det. <3

 • Hanna

  Så så ledsen för din skull! Fruktansvärt när en älskad går bort.
  Så fin han sista tid blev, men bara den mat han gillar och att vara nära dig. Att få somna in hemma i sin egen säng. Det är nog vad vi alla egentligen vill. Att en dag somna in av ålder tryggt i vår säng.

  Kram

 • emma

  steve, det var ett sant nöje att få lära känna dig via bloggen. och en stor varm kram till din matte, vi är många som berörts av denna bestämda hund-herre <3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *