Vardagsfilosoferande

Ännu mer vaccinerad

I tisdags fick jag min tredje dos covid-vaccin. Mina första två doser var Pfizer, men för nummer tre slog jag till på Moderna. Tänker att ju fler sorters vaccin man har, desto mer odödlig är man. Så funkar det kanske inte, men jag gillar ändå tanken.

I alla fall. Dagen efter hade jag såna enorma bieffekter. Hade riktig feber för första gången på flera år, hela kroppen värkte (men speciellt vänsterarmen där jag fick sprutan) och jag kände mig otroligt bakis trots att jag inte hade druckit alkohol. Jag tog en värktablett och försökte mig på att jobba lite, men det slutade med att jag låg på soffan (i konstiga ställningar eftersom allt gjorde ont) och kollade på gamla säsonger av RuPaul’s Drag Race hela dagen istället.

När jag låg där och tyckte synd om mig själv insåg jag dock att jag nog inte har varit sjuk på nästan två år. I vanliga fall är jag jämt förkyld, speciellt så här års. Men flera personer har på sistone gett mig komplimanger (?) för mitt starka immunförsvar. Bara en sån sak som att M hade covid i somras och karantänade hemma hos mig i två veckor, och jag aldrig blev smittad. Han var dessutom oerhört förkyld när jag bodde hos honom i Milwaukee förra veckan och jag blev inte sjuk då heller.

Vet inte om det har med åldern att göra på något sätt. Det senaste året har jag märkt flera positiva kroppsliga förändringar, till exempel att mitt hår har blivit lockigt och att jag har fått starkare naglar. Eller så kan det vara för att jag i princip alltid har munskydd på mig när jag beblandar mig med främlingar. Oavsett är det både skönt och en smula betryggande, speciellt i dessa omikron-tider.

6 Comments

 • Agnes

  Så skönt att ha fått tredje dosen! Väntar på att min åldersgrupp i min region får tillgång till den.

  Själv har jag också klarat covid utan några förkylningar. Har nedsatt immunförsvar pga kroniska sjukdomar och är normalt rejält förkyld 4-5 ggr per år. Men inte en enda gång sen covid bröt ut. Är nog munskydd, distansering och handsprit som gör det.

  Annars är jag nog tvärtemot dig vad gäller glow up. Är 34 nu och mitt hår har aldrig varit tunnare och torrare eller naglarna skörare. Du åldras som Benjamin Button ?

  • Sanna

   Haha alltså nja på Benjamin Button, förutom hår och naglar vet jag inte om jag åldras med så mycket värdighet ?

   Men vad skönt att du också har klarat dig undan förkylningar!

 • Jenny

  Hjalper att man ocksa tvattar handerna jamt! Har sjalv inte varit ens forkyld i nastan tva ar, och jag brukar alltid bli det pa vintern. Maste vara just handtvattandet och munskydd som hjalt till dar.

 • Anna-Lena

  Fick min tredje igår! Har gjort precis samma som du, 2 x Pfizer och den tredje blev Moderna. Läkaren som alltid är med när man vaccinerar sig här (i Frankrike) sa att det är bra att blanda 🙂 Den lilla vaccincentralen här i min by hade dessutom fått in nästan bara Moderna, så de få Pfizer de hade fått var reserverade till de som är under 30.

  Hade inga symtom alls med Pfizer men med Moderna så har jag ganska ont i armen och lite muskelvärk, men inget som inte kommer att gå över 🙂

  God jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *