Amerika

Gör min medborgerliga plikt

Idag har jag röstat i Kaliforniens primärval. På min valsedel fanns allt från guvernör och senatorer till secretary of state, attorney general, domare och hyperlokala kandidater. De med flest röster går vidare till mellanårsvalet i höst.

Jag känner mig för tillfället väldigt urlakad när det gäller amerikansk politik. Mer än vanligt alltså. Det är masskjutningar var och varannan dag, en miljon amerikaner har nu dött av covid, det stiftas anti-HBTQ-lagar till höger och vänster, och snart förlorar vi aborträtten också.

Det här primärvalet är jag en så kallad single-issue voter. Röstar i största möjliga utsträckning enbart på kandidater som är uttalat pro choice.

Om två dagar åker jag till Sverige och jag har fan aldrig känt mig mer lättad över att få lämna det här jäkla kaoslandet i några veckor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *