Det ofattbara

Vill man ens bo i USA?

Hej. Jag vill skriva något här om allt som händer i USA just nu, speciellt högsta domstolens konservativa kupp och upphävandet av aborträtten, men jag saknar fan ord. Pendlar mellan ilska och utmattning. Det känns helt sjukt att sitta här och typ ha Zoom-möten medan demokratin faller samman omkring en.

För första gången på 14 år funderar jag på allvar på om jag verkligen vill bo kvar i det här landet. Ligger vaken på nätterna och googlar lägenhetsannonser i Portugal och immigrationskrav i Italien; någonstans där det är varmt. Om de kommande två valen (nu i höst och 2024) går åt helvete (vilket verkar sannolikt med tanke på hur odemokratiskt valsystemet redan är) så är det kanske dags att utnyttja det oerhörda privilegiet som är mitt dubbla medborgarskap och flytta tillbaka till Europa.

Jag tänker att jag ger det fem år. Det borde vara tillräckligt lång tid för att lära sig ett sydeuropeiskt språk.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *