Vardagsfilosoferande

En livsuppdatering

Women sitting on motorcycle overlooking a deep, scenic valley

Jaha, här var det tyst. Tänker ofta att jag borde uppdatera bloggen, men så har det hänt så mycket sen sist att det blir för jobbigt att hinna ikapp (?) och så blir det ingenting av det.

Nu är det plötsligt september. Igår var det exakt 14 år sen jag flyttade till Kalifornien. I mitt senaste inlägg (i JULI) skrev jag att jag inte visste om jag ville bo kvar här. Men jag har ändrat mig. Jag älskar Kalifornien och kan inte tänka mig att bo nån annanstans. Det ligger dessutom en ny energi i luften, ända sen Högsta domstolen upphävde den konstitutionella aborträtten är folk så uppeldade. We love to see it.

Igår postade jag min brevröst i det svenska riksdagsvalet (röstade på Vänsterpartiet om någon undrar) och kollar på man på mätningarna verkar det ju inte så himla mycket bättre i Sverige. Högervindarna blåser, desinformationen flödar, osv.

Ja, annars då? Det är extremt värmebölja i södra Kalifornien, nästan 40 grader vid kusten vilket nästan aldrig händer. Jag har alla fläktar igång 24/7 både för min och katternas skull.

Om en vecka ska jag iväg på äventyr. Tänker köra min hoj hela vägen upp till Kaliforniens norra gräns och sen söderut via Highway 1 längs kusten. Jag körde dock nästan 200 mil på sagda hoj förra helgen (till Yosemite! se bild ovan) och sen dess har mitt kassa knä gjort så ont att jag knappt kan gå. Men har ett läkarbesök hos en knäspecialist inplanerat om några dagar och hoppas att jag kan komma iväg i alla fall.

Jag har rest mycket i år, men trots det har jag knappt tagit någon semester. Bara enstaka dagar här eller där. Jag var till exempel i Sverige i nästan en månad i maj-juni och tog sammanlagt TVÅ DAGAR ledigt under den tiden. Jag har ändå obegränsat med semester och brukar alltid hetsa på mitt team på jobbet om att ta mer ledigt, och så beter jag mig som en riktig amerikan själv. Alltså har jag tagit en vecka ledigt och då går det ju inte bara att sitta hemma.

Det var allt för nu. Är ni några som läser fortfarande? Hoppas, och att ni har haft en fin sommar.

26 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *