Listor

2022 i backspegeln

Bättre sent än aldrig, här kommer den obligatoriska årssammanfattningen.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag besökte ett gäng nya platser, men annars var det nog ganska mycket same old.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade faktiskt inga nyårslöften. I vanliga fall brukar jag åtminstone sätta upp någon sorts mål för året, men det gjorde jag inte heller. Det är ok, det gick bra ändå.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ett gäng bekanta, men inga nära vänner.

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, inte det heller, tack och lov.

5. Vilka länder besökte du?

Mexiko och Sverige. Jag besökte även följande delstater: Florida, Utah, Kentucky, Ohio, West Virginia, Oregon, Nevada och Hawaii. Hade varit i alla tidigare förutom Florida och West Virginia.

6. Är det något du saknar år 2022 som du vill ha år 2023?

Egentligen inte, i min lilla bubbla hade jag ett otroligt år.

7. Vilket datum från år 2022 kommer du alltid att minnas?

Minns nog inga speciella datum, men några händelser jag kommer att minnas är att Högsta domstolen röstade ner aborträtten i USA och att Ryssland invaderade Ukraina. Och på det mer positiva planet: att min lillebror gifte sig.

8. Vad var din största framgång 2022?

Antagligen att jag fick en stor löneförhöjning, samt att jag fick checka av en massa spännande ställen från min bucket list.

9. Största misstaget?

Säger som förra året: Antingen har jag ett väldigt selektivt minne som bara fokuserar på det trevliga, eller så gjorde jag helt enkelt inga stora misstag det här året.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag skadade mig rätt rejält i en krasch i Mexiko på min endurohoj i början av maj, men det läkte på några veckor. Fick även en ordentlig influensa eller monsterförkylning i november. Annars har jag varit frisk och mått bra. Jag har fortfarande aldrig haft covid trots att jag reser mycket och gör grejer hela tiden, är en av få personer jag känner som inte har haft det.

11. Bästa köpet?

Vet inte om jag direkt köpte något spännande i år, la helt klart mer pengar på upplevelser. Får kanske säga min nya GoPro 11, har fått mycket användning av den redan. Eller just det, jag köpte en ny dammsugare också. Jag hatar att lägga pengar på sånt som är tråkigt (till exempel städgrejer), men den är så bra att mitt hem nog aldrig har varit renare. Otroligt vuxet svar detta.

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Förutom hyra och resor så spenderade jag det här året alldeles för mycket pengar på alla mina fordon. Jag har fyra hojar och en bil och det här året var det så himla mycket som behövde fixas. Sen är det försäkring och registreringskostnader och bensin och så vidare. Tur att jag inte har några andra intressen.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att få tillbringa en knapp månad i Sverige i våras, se min lillebror gifta sig och krama om min familj som jag inte hade träffat på två och ett halvt år. Samt att jag fick åka på så himla många roliga hojäventyr.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2022?

Enligt Spotify var min mest spelade låt det här året “Problem Solution” med The White Buffalo, så jag säger väl den.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både och. Jag var väldigt glad på ett personligt plan, har haft ett otroligt år på många sätt. Samtidigt har jag ett par personer i min omedelbara närhet som är allvarligt sjuka, vilket gör ont i hjärtat varje dag. Försöker balansera de två känslorna så gott det går.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Bloggat, faktiskt. När jag skriver de här årssammanfattningarna går jag alltid igenom mitt bloggarkiv för året som gick för att komma ihåg vad jag faktiskt gjorde. Det är min favoritgrej med bloggen, att jag har ett arkiv över allt jag gör. Men år 2022 var ett bloggår under all kritik. Ska försöka bättra mig.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Rensat kattlådor. Hahaha, fy vad jag är trött på det.

18. Hur tillbringade du julen 2022?

Tillbringade julafton på en strand på Hawaii. Jag skulle flyga hem till San Diego på julaftonskvällen, men mitt flyg var så försenat att jag inte kom hem förrän klockan 4 på juldagsmorgonen. Blev dock upplockad på flygplatsen av en Lyft-chaufför som hette Batman, så alltid något.

19. Blev du kär i år?

Nej och tack och lov för det. Mår verkligen så himla bra av att inte vara i ett förhållande. Note to self, om jag nu skulle få för mig att börja dejta någon igen.

20. Favoritprogram på TV?

Har inte sett ett enda tv-program det här året och saknar det inte över huvud taget.

21. Bästa boken du läst i år?

Top tre bästa böckerna jag läste i år:

Sea of Tranquility av Emily St. John Mandel
Song of Achilles av Madeline Miller
Tomorrow and Tomorrow and Tomorrow av Gabrielle Zevin

Fler finns här.

22. Största musikaliska upptäckten?

Upptäckte jag något nytt musikaliskt i år? Det känns mest som att jag lyssnar på exakt samma band som för 5, 10, 15, 20 år sen.

23. Något du önskade dig och fick?

Att få vara i Sverige i flera veckor, det var fint. Åt minst en kanelbulle om dagen.

24. Något du önskade dig men inte fick?

Att alla i min närhet skulle vara friska.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2022?

På själva födelsedagen gick jag ut och åt middag på en takterrass med mitt närmaste kompisgäng. Någon vecka tidigare firade jag med en liten weekendresa till Channel Islands National Park.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ja, detta: Jag har i princip slutat dricka alkohol på sistone eftersom min kropp direkt säger ifrån om jag dricker ens en endaste ynklig liten öl. Mår skit i flera dagar efteråt, så det känns inte riktigt värt det. Så numera dricker jag mest alkoholfritt. Det här känns orättvist eftersom jag absolut inte är någon stordrickare, jag är väldigt sällan full och tycker mest att det är mysigt att ta ett glas vin till middagen eller en kall öl på en uteservering en varm sommardag. Men så kul ska vi tydligen inte ha det. Så mitt år hade varit snäppet bättre om jag bara hade fått dricka min lilla öl i fred.

27. Vad fick dig att må bra?

Familj, vänner, solsken, värme, motorcyklar, upplevelser, god mat, och så vidare.

28. Hur skulle du beskriva din stil 2022?

2022 var året då jag försökte hitta tillbaka till att ha en klädstil igen efter att nästan uteslutande haft antingen mjukiskläder eller motorcykelutrustning på mig under pandemiåren. Kan väl säga att jag fortfarande jobbar på det.

29. De bästa nya människorna du träffade?

Jag vet inte om jag träffade så mycket nytt folk det här året faktiskt.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2023?

Okej, detta: att besöka Colorado. Jag har försökt ta mig till Colorado i flera år men aldrig lyckats. En gång var jag till exempel på väg dit på hojen och hade tagit mig nästan ända till gränsen mellan Arizona och Utah när det började snöa och jag fick vända om. Två (!) andra gånger hade jag resor dit inplanerade med killar jag dejtade (alltså två olika resor med två olika killar), men jag gjorde slut med killarna precis innan och fick ställa in resorna. Men 2023 blir året jag äntligen tar mig till Colorado. Själv. Inga killar är bjudna.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *