Äventyr

Äventyr i Channel Islands National Park

I lördags vaknade jag och A vid 5-tiden på morgonen i ett hotellrum nära hamnen i Ventura, en liten kuststad norr om Los Angeles.

Vi tog en båt i ungefär en timme (och såg både valar och delfiner!) och sen befann vi oss plötsligt på Santa Cruz Island, en av de fem öar som tillsammans utgör Channel Islands National Park.

Väl framme fick vi byta om till de här otroligt snygga utstyrslarna: våtdräkt, vattentät jacka, flytväst och hjälm.

Vi hade nämligen bokat en guidad kajaktur för att se en massa havsgrottor runt ön.

I nästan tre timmar paddlade vi in och ut genom olika grottor och runt olika klippor. Ser ni elefanten ovan?!

Det var oväntat actionspäckat, med stora vågor inne i grottorna som man fick vänta ut eller använda till sin fördel. En av kajakerna i vår grupp kantrade när de paddlade igenom en av de mest avancerade grottorna. Men A och jag klarade oss rätt bra. Det var inte vår första rodeo!

Efter kajakturen återvände vi till ön för att äta vår medhavda lunch. Det finns ingen “civilisation” på Channel Islands-öarna (dvs inga restauranger, hotell, butiker, soptunnor, toaletter med rinnande vatten, etc), så man måste ta med sig allt man behöver och sen ta med sig allt därifrån igen.

Efter lunchen hajkade vi upp till toppen av ön och fick se den här otroliga utsikten. Kalifornien är den delstat i USA som har flest nationalparker, med hela 9 stycken, och eftersom det inte går att köra hoj till Channel Islands var det här den sista jag hade kvar att besöka. Det krävdes ett viss mått av planering (både båtbiljetter och kajakturer blir slutsålda flera veckor i förväg), men var helt klart värt det.

Där nere är hamnen och vår båt. Titta vad klart vattnet är! Det hela påminde mig om Dry Tortugas, en annan nationalpark belägen på en ö mitt ute i havet. Fast i Florida då.

Sen var det dags att åka tillbaka till Ventura igen. Jag köpte en öl på båten som var kanske det godaste jag har druckit. Det här var en LÅNG dag och vi var helt utmattade, så när vi kom tillbaka till hotellet totaldäckade vi klockan 19:30 och sov i TOLV TIMMAR. Bra helg.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *