Matbloggen

5 bilder på saker jag åt i helgen

I lördags regnade det hela dagen, så jag gick och åt ramen på Tajima med en kompis eftersom det är den bästa dåligt väder-maten. För några år sen hade jag och två andra kompis en ramenklubb där vi träffades någon gång i månaden för att äta oss igenom San Diegos alla ramenställen, och jag tycker fortfarande att Tajima har stans bästa veganska ramen.

I söndags regnade det också, så jag stannade hemma och bakade och städade hela dagen. Först bakade jag semlor. Jag VET att det bara är januari, men jag blev sugen. Slängde dessutom in de färdiga bullarna i frysen så de är redo när det officiellt är semmeldags. Jag skulle förresten tippa på att min ugn är ungefär lika gammal som jag, och den är oerhört dålig på att ge ordentlig färg när jag försöker mig på att baka. Men det blir ganska gott ändå.

Sen bakade jag frallor som inte heller fick så mycket färg, som även de blev goda ändå.

Sen var det måndag (räknas fortfarande helg eftersom det var röd dag) och då regnade det också. Men A kom ändå förbi med sin portabla pizzaugn och så gjorde vi pizza i regnet på min altan.

Vi åt den dock inomhus. Det blev så himla gott!

Och det var helgen som gick i mat. Nu ska det enligt uppgift bara regna i en eller två dagar till, sen är det slut på vinterstormarna för den här gången. Hoppas verkligen att det stämmer.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *