Helgen som gick

Sol, hav, sjöar och stigar

Ska inte fortsätta tjata om jobbet, men vill ändå säga detta: Av alla arbetslag/avdelningar på företaget var mitt team det enda där inte en enda person blev uppsagd. Vi är bara 6 personer, men ändå. Vi är också det enda teamet som består till 100% av kvinnor. Det känns bra, är stolt över oss.

Men nu till helgen som gick. Jag hade på känn att det skulle ske något dramatiskt den här veckan, så jag ägnade hela helgen åt förebyggande selfcare. Körde hoj, läste böcker, lagade god mat, gick ut i naturen.

I lördags tog jag hojen till Cabrillo National Monument, som ligger längst ute på en udde och har stans finaste utsikt. Stilla Havet åt ena hållet och downtown San Diegos skyline åt andra hållet.

Det var lite kyligt i luften men det hade i alla fall slutat regna. Jag tog en liten promenad längs klipporna för att ladda kroppen full med efterlängtad vitamin D.

Jag bor precis bredvid ett bibliotek och när jag kom hem gick jag dit en sväng. En helg i månaden har de bokmarknad i källaren och man kan köpa gamla biblioteksböcker för en dollar styck. Jag kom hem med dessa.

Och när jag öppnade en av böckerna såg jag till min förvåning denna hälsning på svenska. Av alla språk. I en gammal biblioteksbok i San Diego. Vad är oddsen?

På söndagen gav jag mig ut på en liten vandring. Någon frågade hur mitt knä mår numera och det mår inget vidare, tackar som frågar. Har dock slut på alternativ just för tillfället efter att ha slussats runt mellan olika specialister, sjukgymnaster, kirurger, osv utan att något kan svara på varför det gör så ont exakt hela tiden. Så min nuvarande strategi är att helt enkelt ignorera problemet och hoppas att det försvinner. Men den här hajken, som är en av mina favoriter just nu, är bara omkring 5 km lång och går hyfsat bra att göra trots knät.

Jag hade med mig hembakt fralla som jag åt på en sten med utsikt över en liten sjö medan jag lyssnade på en ljudbok. Fint.

Det fina med att det har regnat så otroligt mycket de senaste veckorna är för övrigt att allt just nu är grönt och står i blom. Södra Kalifornien brukar annars gå i 50 nyanser av gul-beige-brunt för att det är så torrt. Det är som ett helt nytt landskap.

8 Comments

 • M

  Vilken lyx med ett bibliotek så nära och sjukt med den svenska hälsningen!
  Förstår definitivt tjusningen med att bo där du bor när man ser dina utflykter, här lider man i ett grått slaskigt januari som ALDRIG TAR SLUT………….

  • Sanna

   Ja, jag klagar på att det är regnigt och kallt här några veckor om året men egentligen VET jag ju hur lyckligt lottade vi är vädermässigt här.

 • Bis

  Vad lustigt med den svenska hälsningen, men datumet! Skrivet enligt amerikanskt system? Jag har nog aldrig sett någon svensk skriva ut datumet på det sättet? Är de svenskamerikaner kanske? Tycker också att det är ett märkligt val av stora begynnelsebokstäver, men det kanske inte är lika osvenskt. Synd att det inte står vem som är mottagaren, svårt att söka fram något på att det är från en mor och en far bara.

  • Sanna

   Ja, enligt amerikanskt system, så det känns ju absolut som att de är svenskamerikaner. Skulle också gärna vilja ha mottagarens namn!

 • Emelie

  Verkligen så sjukt med den svenska hälsningen i boken! Men också gulligt, att en annan svensk (du) hittade den och kunde läsa det. Fint på nåt sätt!
  Och jag håller med tidigare talare, vädret här är så tråkigt. Grått, grått, grått var man än vänder blicken. Och blåsigt. Och kallt. Är trött på att frysa. Ditt väder ser helt klart väldigt mycket mer lockande ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *