Det ofattbara

Ont i hjärtat och uppskjutna resor

På måndag skulle jag egentligen åka till Sverige i en månad. Hade flygbiljetter bokade sen flera månader tillbaka och jag längtar efter min familj och sommar-Stockholm så att det gör ont i hjärtat. Men jag har blivit tvungen att skjuta upp resan på obestämd tid, och idag satt jag och hulkade mig igenom ett samtal med British Airways där jag bad dem att boka om till vilket datum som helst i framtiden, det spelar ingen roll när.

På den här sidan Atlanten är mina kompisar K och J det närmaste familj jag har. K är min bästis och J är hennes man. Jag firar högtider med dem, vi åker på semester tillsammans flera gånger om året, och jag äter middag hemma hos dem minst en gång i veckan. Vi har tatuerat in varandras namn på kroppen och har otroligt många internskämt och känner varandras större kompisgäng och familjer. Vi har pratat länge om att köpa ett compound där vi kan bo tillsammans i framtiden med alla våra djur (de har hundar och jag har katter) och motorcyklar.

För ett drygt år sen upptäcktes att J har en hjärntumör, hans andra på tio år. Den första lyckades de behandla och han har varit cancerfri i flera år. För fem år sen firade vi att han var helt återställd genom att åka på en motorcykelroadtrip hela vägen till Kanada och tillbaka igen.

Men den nya tumören är mer aggressiv och går inte längre att behandla. J har antagligen bara ett par veckor kvar att leva.

Jag kan inte lämna K ensam med detta, alltså skjuter jag upp min sverigeresa.

Och fy fan vad sorgligt allt detta är.

12 Comments

 • Gunnie

  Åh, det är så ogreppbart sorgligt. Så klart har jag all förståelse för dina prioriteringar i det här läget, men är ändå så ledsen att du inte kan komma som det var bestämt! Men vi finns ju kvar och vi får ses sedan istället. Tänker så mycket på er och känner att det kanske ändå är någon slags tröst, eller åtminstone lite lindring, att de har dig som vän❤️

 • Anna Nio

  Nej, men fy vad hemskt. Finns ju ingenting jag kan säga som gör det bättre, men jag tror du fattat rätt beslut. Se till att ta hand om varandra, du och K, när allt detta hemska sker.

  • Anna Forsberg

   Svårt med orden i såna här situationer. Har en annan bloggkollega som precis mist sin partner i fucking cancer. Att du väljer att stanna hos din vän är fullt förståeligt, det hade jag gjort och jag hoppas familjen i SE har full förståelse oxå!

 • Isabelle

  Jag känner med dig. Så hemskt och sorgligt och orättvist. Min sambos faster dog för ganska precis ett år sedan efter att ha blivit diagnosticerad med en obotlig hjärtumör ett halvår tidigare ❤

 • Helen

  Denna hemska sjukdom! Känner med dig! Hoppas att ni kan göra J:s sista tid så fin som möjligt. Tänker att
  de har en fin vän i dig.

 • karin selin

  Fy fan vad hemskt😭 finns inga bra ord för när något sånt här drabbar ens nära och kära. Hoppas det blir en fin sista tid tillsammans för dina vänner.

 • emma

  åh, vad otroligt sorgligt! självklart att du ska finnas där som ett stöd för dem. jag tänker på er. ta hand om er och skickar varma kramar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *