Vardagsanekdoter

Orkanen Hilary och stormförberedelser

Orkanen Hilary är på väg mot Kalifornien och jag tror inte att någon här är riktigt beredd. Orkaner är inte något vi brukar behöva oroa oss över här på västkusten, det är en östkust-grej. Sånt som händer varje år i typ Florida och North Carolina. Här i Kalifornien är det jordbävningar och bränder. Men allt är upp och ner och att bo i kustnära Kalifornien känns numera som att sitta på första parkett till klimatförändringarna.

Jag har i alla fall bunkrat upp med flera dunkar vatten och laddat alla mina powerbanks, och om en stund ska jag gå och köpa extra batterier till mina ficklampor och ställa in utemöblerna. Sånt man gör i Florida.

Nu tror jag visserligen inte att det kommer bli så illa som vissa tror. Jag utgår från att vi får en del regn (vilket för all del är otroligt sällsynt i San Diego i augusti) och lite blåst. Kanske lite åskväder. Men det skadar inte att förbereda sig på det värsta.

Jag såg förresten ett storm-hack på TikTok som jag också har implementerat. Jag fyllde en liten bytta med vatten och ställde i frysen över natten. Nu på morgonen la jag ett mynt ovanpå isen i byttan och ställde tillbaka in i frysen. Om strömmen går kan jag använda myntet för att bedöma om maten i frysen fortfarande går att äta. Ett mynt som har sjunkit till botten av byttan betyder att det har hunnit tina tillräckligt för att smälta vattnet, och i så fall är det nog läge att slänga det mesta i frysen. Har den bara sjunkit en liten bit borde maten fortfarande gå att äta.

Sånt man inte brukar behöva tänka på när man bor i en storstad som är känd för att ha ett av de bästa klimaten i världen.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *