Vardagsanekdoter

Out with a bang

Hej på er, tänkte att det kanske var på sin plats med några uppdateringar. Sist jag skrev här var det mycket sorg och kaos, och det är det väl fortfarande, men det har också blivit bättre.

J gick bort den fjärde juli, på eget bevåg, hemma i altansoffan, omgiven av sina närmsta vänner och sin fru K. Han önskade att vi skulle tänka på honom när fjärde juli-fyrverkerierna gick av stapeln senare på kvällen, och de kommer nu för alltid att vara förknippade med honom. Om ett par veckor håller vi en stor fest/ceremoni för att fira hans liv.

K tar en dag i taget och fungerar under omständigheterna okej. Hennes sorgearbete började egentligen för flera månader sen och hon har mycket stöd av familj och vänner. Vi umgås och äter middag tillsammans flera dagar i veckan och det har varit bra för mig också.

Med jobbet är det också något bättre. Mycket att göra, men inte lika kaotiskt som för någon månad sen. Jag tillbringade några dagar i Ohio på workshops med mina kollegor i juli och det hjälpte verkligen att träffas och umgås och planera tillsammans i samma rum, inte bara över zoom.

Split image of a woman next to a motorcycle and a waterfall

Efter jobbmötena hyrde jag en gigantisk Harley och körde söderut till Great Smoky Mountains i Tennessee och North Carolina i några dagar. Besökte fyra delstater och två nationalparker över en långhelg, och det var precis vad jag behövde. Även om det var 35 grader varmt och 70 procents luftfuktighet och jag var tvungen att stanna och bada i varje sjö och vattenfall jag såg och äta jättemycket glass för att inte dö stora värmedöden.

Slutligen har jag också bokat om min Sverigeresa. Jag skulle ju ha tillbringat hela juli i Sverige men det blev av förklarliga skäl inte av. Så nu kommer jag hem till jul istället! Sist jag var hemma över julen var 2019 och det var kallt och mörkt och jävligt och jag lovade mig själv att inte göra om det. Men! Min lillebror ska ha sitt första barn i mitten av december och om det inte är anledning nog att köpa en ny vinterjacka och suck it up vet jag inte vad som är. Saknar min familj något oerhört.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *