Jag har sagt detta tidigare, men att bo i USA år 2017 är så jävla stressigt. Jag känner ganska många som helt har slutat följa med i nyheterna eftersom det konstant händer så himla mycket SKIT att deras mentala välmående liksom inte klarar av det. För mig är det tvärtom, jag är helt besatt av nyheterna.

Det första jag gör när jag vaknar på morgonen är att läsa alla nya artiklar på Washington Post. Eftersom östkusten (där DC ju ligger) är tre timmar före Kalifornien brukar det ha hunnit hända ett gäng BREAKING NEWS-grejer redan innan jag vaknar klockan 6:30. Sånt är det politiska klimatet just nu. Sen kollar jag igenom monologerna från förra kvällens late night shows (Stephen Colbert, Samantha Bee, Seth Meyers, John Oliver och/eller Trevor Noah, beroende på vilken dag det är) medan jag gör mig i ordning, eftersom jag behöver starta dagen med en dos humor för att orka mig igenom den. De morgnar jag går till gymmet sätter jag på CNN på teven istället för att lyssna på musik. Jag går dit så pass tidigt att gymmet är helt tomt och jag kan kolla på nyheterna ostört. Och under dagen läser jag i princip allt som händer på Twitter, Facebook och de stora nyhetsmedierna. Det har gått så pass långt att jag numera som regel får 100% på WaPos nutidsquiz varje gång jag gör det. 

Jag har dessutom börjat lyssna på podcaster (bara fem år efter alla andra), dock mest såna som handlar om amerikansk inrikespolitik. Just nu lyssnar jag på Pod Save America, Trumpcast, Lovett or Leave It samt Slate’s Political Gabfest. Lyssnade även just på första avsnittet av en podd som heter Slow Burn och handlar om Watergateskandalen, eftersom det känns läskigt relevant just nu.

Vad vill jag egentligen ha sagt med allt detta? Mest att om ni undrar varför jag inte bloggar så mycket just nu är det för att jag antagligen ligger i fosterställning i ett mörkt rum och skriker in i en kudde över sakernas tillstånd. Och att om ni har några tips på andra bra politiska poddar så tar jag gärna emot dem! (Gårdagens solnedgång för likes.)