Helgen som gick

Helgen som gick: svensk jul i Kalifornien och en ny motorcykel

I fredags trotsade jag och Sarah de enorma folkmassorna på December Nights i Balboa Park för att få göra detta: dricka glögg!

Och titta på Luciatåg! Jag är ju som bekant inte världens största julfirare – det svenska julfirandet på December Nights är den enda jultraditionen jag håller fast vid. Känns som hemma, fast varmare. 

En svensk julmarknad har de också, och alla som jobbar där är riktiga svenskar. Som pratar svenska. Det är en sån himla kulturkrock för mig, speciellt det här med att byta språk fram och tillbaka. Men bra att få öva, min svenska känns lite rostig ibland.

Den här gulliga damen sålde julprydnader hon hade tillverkat själv. Jag köpte en julgransprydnad till Pauls mamma så hon kan få ha någon svenskt i sin annars väldigt amerikanska julgran.

På tal om amerikanska julgranar, i en annan del av parken var det hundraprocentigt amerikanskt julfirande som gällde. Den här gigantiska granen öppnade sig i mitten, och inuti fanns en stor, lysande julkrubba. Och så en gospelkör på det. Kanske det mest amerikanska jag någonsin sett. 

På lördagen var jag på baby shower, men det var inte så himla spännande så jag har inte så mycket att säga om det. Vi skippar fram till söndagen!

Tidigt på söndag morgon gjorde jag nämligen detta: satte mig i vår kompis Adams pickis (Adam själv var ute i öknen och körde hoj med min kille och deras gemensamma grabbgäng hela helgen, så jag var gräsänka) och körde de dryga 30 milen hem till Pauls pappa för att hämta upp – håll i er nu – min nya motorcykel! Sen körde jag hem igen. Hela äventyret tog ca 7 timmar, men det var det värt. Mer om den nya hojen kommer snart, men det får bli ett eget inlägg.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *