Irritationsmoment,  Vardagsanekdoter

Kvinnor kan

Ibland blir jag så himla less på alla (amerikanska) brudar som förväntar sig att män ska göra allt åt dem – som inte skulle kunna byta däck eller bilbatteri eller koppla in en stereo eller borra upp en hylla på väggen om deras liv hängde på det. Jag inser att jag är uppväxt i en kultur där kvinnor betraktas som långt mer kapabla än de gör i landet jag bor i, och jag inser också att om man aldrig förväntas utföra en viss syssla så är det rätt bekvämt att inte bry sig om att lära sig hur – men jag blir ändå förolämpad av att män ständigt erbjuder mig hjälp med saker som jag mycket väl kan göra själv.

Så lite för att slå hål på myten om kvinnor som hjälplösa våp (som jag såklart bestämt hävdar är en konsekvens av förlegade sociala konstruktioner) – samt för att det kan komma till hands när man minst anar det – tänkte jag igår kväll att jag skulle lära mig att svetsa. Så jag åkte ner till en kompis motorcykelverkstad, fick skyddsmask och en snabblektion, och sen var det bara att köra.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *