Äventyr,  Bilar och sånt,  Sverige vs. USA

Semester!!!Idag firade jag min första officiella semesterdag med att dra med mig Nina till Fiesta De Kustom Kulture, en årlig liten bil- och motorcykelshow här i San Diego. Det var trevligt att slippa åka så himla långt för en gångs skull, även om det var så varmt att vi mest satt i skuggan på en uteservering och svalkade oss med kall öl.

Det roligaste var ändå att medan vi satt där och drack Coronas och snackade skit med ett gäng bikers så dök någons fru upp med en utbytesstudent som bodde hos dem tillfälligt. Det visade sig vara 17-årige Henrik från Norrköping, som nog blev lika förvånad som jag över att hitta en annan svensk mitt bland alla amerikaner. Vi pratade om lite allt möjligt, och kunde snabbt konstatera att han hade haft tur som hamnade i San Diego, eftersom det är kanske den bästa staden i världen.

Det är för övrigt alltid roligt att plötsligt börja prata svenska bland folk som inte vet att man är från Sverige, de brukar bli så himla paffa då. Lite som att ha ett hemligt språk.

0 Comments

  • CC

    Vilken bra start på semestern! Hoppas fortsättningen blivit lika bra.

    Det där med utbytesstudenter å när de hittar nån landsman att prata med… Har varit med om det några gånger. Jag har 8 “utbytessyskon” från jordens alla hörn. Det är så kul att se hur de lyser upp när de helt oväntat träffar “en av de sina”.

  • CC

    Haha. Sen jag flyttade hemifrån (för hundra år sen) och mitt flickrum blev tomt har mina föräldrar haft 8 utbytesstudenter boende hos sig (en åt gången). Alltså har jag en massa “utbytessyskon”=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *