Äventyr,  Vardagsanekdoter

Police and Thieves

På väg hem häromkvällen bevittnade jag och M en så himla actionfylld scen mitt på gatan utanför mitt hus. Efteråt satt vi båda två och bara gapade, och önskade att vi hade plockat upp mobilen och filmat. Detta hände:

Vi sitter vid ett rödljus när snubben framför oss i en vit Mustang cabriolet med taket nere (trots att det är sent på kvällen och KALLT ute) börjar tjafsa med två killar i en SUV två filer till vänster om oss. Vi hör ett “fuck you” och ser några långfingrar, sen tar snubben i Mustangen helt sonika och byter fil till den som SUVen är i. Allt detta i stillastående traffik eftersom vi har rött ljus.

Exakt samtidigt dyker en polisbil upp från ingenstans och lägger sig bakom Mustangen, samt slår på de blå och röda ljusen för att signalera åt snubben i Mustangen att han ska stanna. När trafikljuset slår om till grönt gör Mustangen en U-sväng och stannar, polisbilen följer efter. Polisen parkerar och kliver ut ur bilen och börjar gå mot Mustangen, som i samma sekund startar upp igen och gör ett flyktförsök i alldeles för hög hastighet. Han gör en 180-graderssväng och kör rakt in i refugen, backar, och fortsätter sedan uppför gatan på fel sida av vägen och försvinner bakom ett hörn.

Den något handfallna polisen springer tillbaka till sin bil, gör en U-sväng och följer efter Mustangen, samtidigt som en till polisbil dyker upp bakom oss. Vi sitter fortfarande i bilen och bara stirrar och försöker få in vad det var vi just såg. Vi kör vidare in på min gata och ser en av polisbilarna parkerad på hörnet, vilket betyder att snubben i Mustangen måste ha kommit undan.

Så, alltså, för att sammanfatta: en berusad/drogpåverkad idiot i en VIT MUSTANG (ej diskret) med taket nere gör ett halvhjärtat försök att komma undan polisen på en vältraffikerad gata inför massor av vittnen och LYCKAS. America – fuck yeah. Även: spännande avslut på en helt vanlig måndag.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *