Länkkärlek,  Motorcyklar

Länkkärlek: Motorcykeltjejer

Ungefär 80% av alla jag följer på Instagram har någon sorts anknytning till motorcykelvärlden, främst här i Kalifornien. Jag känner inte speciellt många tjejer som kör motorcykel och har ibland tvivlat på att de ens existerar, men på Instagram kryllar det av coola tjejer med hojar. Ett par av dem har jag till och med träffat IRL efter att vi följt varandra ett tag på IG, och det är ju nästan det bästa av allt, att hitta nya kompisar tack vare en gemensam passion, och kanske tack vare att vi är tjejer i en annars extremt mansdominerad miljö.

För ett tag sen hittade jag Lanakila MacNaughton och hennes Womens Motorcycle Exhibiton. Det är ett fotoprojekt som dokumenterar tjejer och deras motorcyklar – alltså inte modeller som poserar på någon snubbes hoj, som annars är det absolut vanligaste sättet att porträttera kvinnor och fordon på, utan som Lana skriver, “real women that live, breathe, eat motorcycles”.

Och jag blir så himla glad av sånt här. Av tjejer som inte nöjer sig med att sitta bakpå sin pojkväns motorcykel, som inser att det är värt alla risker, och som tillsammans hjälper till att skapa en gemensam plattform för kvinnor med en genuin och odelad kärlek till motorcyklar.

Kolla själva!

lana3

lana1

lana2

(Alla foton tagna av Lanakila MacNaughton)

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *