Irritationsmoment,  Vardagsanekdoter

Avsaknaden av penis

fucktheman

Förra veckan ringde en kvinna från en casting agency och ville att jag skulle komma på audition i LA för en reklamfilm för en mycket stor motorcykeltillverkare (utan att nämna några namn kan jag väl säga att vi har 5 hojar av detta märke i garaget…). Eh, OKEJ! Men eftersom det var med lite för kort varsel för att jag skulle lyckas ta mig till auditionen förslog hon att jag skulle spela in en kort videosnutt istället, och eftersom de letade efter riktiga par som kör hoj fick jag med mig Paul på noterna också. Så vi spelade in en film och skickade in.

Någon dag senare fick jag veta att vi hade gått vidare, och att vi skulle infinna oss i Los Angeles nästa dag för att provköra några hojar eftersom de ville se bevis på att vi faktiskt kunde köra. Först fick vi träffa själva filmteamet, som ställde några frågor om vår hojvana, och sen frågade om jag någonsin åker bakpå Pauls hoj. Jag sa NEJ, VERKLIGEN INTE, men de insisterade och sen fick bara Paul provköra, inte jag. Jag blir så himla trött på den här eviga sexismen i motorcykelvärlden, och jag är ärligt talat glad att vi inte fick gigget. För om vi hade fått det hade jag behövt ta ställning till följande rätt kassa scenarion:

1. Antingen hade jag tackat nej och på så vis förvägrat mannen jag älskar möjligheten att få vara med i en reklam för ett företag som vi båda två älskar och är 100% lojala mot (dock lite oklart varför). Vi hade båda dessutom gått miste om ganska rejäla lönecheckar.

2. Eller så hade jag tackat ja och fått sitta bakpå en hoj jag är mer än kapabel att köra själv, enbart pga min avsaknad av penis. Detta skulle innebära att jag gav efter för gamla unkna sexistiska värderingar och kompromissade allt jag står för som ganska högljudd förespråkare för fler tjejer i hojvärlden.

Så, att inte gå vidare var helt klart det enklaste alternativet för mig, även om jag såklart är besviken över att vi inte har kommit längre än så här år 2016. Jag hade i alla fall tishan på bilden ovan på mig på auditionen, och den illustrerar ganska väl hur jag känner inför detta.

(Bonusinfo: Att gå på audition är för övrigt något av det tråkigaste som finns, bara snäppet tråkigare än att faktiskt vara med på inspelningar. Nu har jag visserligen ganska begränsad erfarenhet – har bara varit statist i ett par reklamfilmer och en TV-serie – men min kille och hans tre syskon var alla barnskådespelare (!) och jag är ganska säker på att de skulle skriva under på detta också. Men vad gör man inte för sina 15 minutes of fame…)

10 Comments

 • Jenny

  Nar jag forst borjade lasa detta sa uppfattade jag “par som kor” som par som kor. Dvs, att bada tva faktiskt kor hoj. Kandes helt logiskt. Men sen sag jag att med par menar de att tjejen sitter dar bak istallet och blev faktiskt lite shockad. Ser dina inlagg om att kora hoj och tanker ju att det ar ratt vanligt med brudar som kor nufortiden, men det kanske det inte ar trotsallt.

  • Cinderalley

   Ja, det var ju verkligen så de hade presenterat själva grejen, att de letade efter både killar och tjejer som kunde köra hoj. Men nä, tydligen inte, hela motorcykelvärlden är fortfarande så himla mansdominerad och sexistisk, det är så tröttsamt. Men skönt om det inte märks i mitt lilla hörn av teh internetz i alla fall.

 • Anja

  Haha ASSA jag kanner killen som har designat din t-shirt, han spelar i The Hip Priests och bor har i Nottingham! Sag han senast forra veckan pa en tatueringsstudioinvigning (langa svenska orden). I ovrigt – fy fan vad sjukt att det fortfarande kan vara sa sexistiskt ar 2016!

 • andrea

  Haha Paul borde erbjudit sig att sitta bakpå istället & så hade du kört. Fatta hur mycket coolare reklamfilm det blivit då? Det är tragiskt att vi inte kommit längre :/

  • Cinderalley

   Han erbjöd sig att sitta bakpå, det gör han alltid. Han är bra på det viset 🙂 Och håller med om att det hade varit mycket mer intressant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *