Äventyr,  Bilar och sånt

Coola tjejer som gör coola saker

Jag skriver inte så mycket om mitt jobb här, men ibland får jag betalt för att göra grejer som är så roliga att jag vill dela med mig av dem på bloggen. Till exempel detta:

Häromveckan intervjuade jag tre tjejer som är med i Rebelle Rally, ett “off-road navigation rally” bara för kvinnor, det första av sitt slag i USA. Hela tävlingen pågår under en vecka, och går ut på att lag som består av två personer ska ta sig runt i öknen i Nevada och Kalifornien och hitta olika markörer (fysiska och virtuella) utan hjälp av GPS eller navigationssystem. Man får bara använda karta och kompass.

Folk som har gjort såna här utmaningar tidigare (till exempel en av tjejerna jag intervjuade) säger att det är stenhårt både fysiskt, psykiskt och känslomässigt. Man kör i 10-13 timmar i sträck, hela tiden off-road i skiftande landskap som kan vara extremt svåra att navigera, och tappar man bort sig är man körd. Och så bor man i tält i öknen på nätterna.

Om det inte vore för att det kostar femtusen dollar att delta hade jag hyrt en jeep och ställt upp med en gång. Sån himla bucket list-grej ju!? Men men, nästa år kanske.

Här är artikeln om ni vill läsa!

rebelle

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *