Äventyr,  San Diego

En söndag till havs

20161002_141253

För ett par veckor sen vann Pauls syster en dagskryssning på en lyxjakt i ett välgörenhetslotteri, men eftersom hon inte hade barnvakt eller fick ledigt från jobbet så gav hon kryssningen till oss istället. Sweet! Så i söndags tog jag på mig det mest skepparaktiga jag hittade i garderoben och så åkte vi ner till hamnen vid Harbor Island.

20161002_141304

Det skulle tydligen vara omkring 10 personer på kryssningen men vi var de enda som dök upp (!) så vi vandrade runt bland alla lyxjakter och segelbåtar och letade efter vår båt ett ganska bra tag.

20161002_143016

En liten bit bort låg en gigantisk husbåt där en massa tonåringar hade fest. Båten lutade lite så jag sa halvt på skämt till Paul att det såg ut som att den höll på att sjunka. Men sen insåg vi att DEN SJÖNK PÅ RIKTIGT!?

20161002_143058

ALLTSÅ!?! Tydligen hade en av ungdomarna, en 18-årig grabb, hyrt båten och sagt att han skulle ha 6 kompisar med sig på den. När vi kom dit var det minst 40 pers ombord, och alla var minderåriga och fulla som ägg. Som upplagt för katastrof med andra ord.

20161002_144523

Om ni följer mig på Snapchat eller Instagram såg ni väl detta mer eller mindre live. Det var en så himla sjuk grej. Båten liksom bara försvann, och killen som hade hyrt den satt på bryggan och grät. Kan tänka mig att detta var tillräckligt för att nyktra till ganska snabbt i alla fall. Hoppas att de hade försäkring!

cruise

Väl ombord på vår båt var det dags att lämna hamnen. Husbåten hade då sjunkit ända till havets botten, så bara soldäcket var synligt ovanför vattenytan (se pedagogisk pil ovan). Knäppaste grejen jag har sett tror jag.

20161002_153802

Sen gjorde vi detta: satte oss på fören och drack öl. Det var jag och Paul och tre personer till ombord, de två ägarna och en av deras vänner. Ägarna var ett gift par i 60-årsåldern som garanterat var snorrika. Den här jakten var lika stor som vårt hus, och antagligen värd ungefär dubbelt så mycket. Mannen var pilot och berättade att de hade ett flygplan också. De var dock supertrevliga allihopa, trots att Paul och jag nog såg ut som thugs i deras ögon.

20161002_152633

Vi lämnade downtown bakom oss och seglade genom San Diego Bay i några timmar. Jag som mer eller mindre växte upp på havet med en båttokig pappa har av någon anledning aldrig varit så förtjust i att åka båt. Men nu när jag är vuxen älskar jag det. Skulle kunna tillbringa hela livet så här.

20161002_160043

Vi åkte under Coronado Bridge som är mäktig när man kör över själva bron, men kanske ännu mäktigare underifrån.

20161002_154549

Vi tog en sväng runt Coronado också. Dagen innan hade jag kört motorcykel genom Coronado, så det var spännande att ta samma väg fast på vattnet.

20161002_163016_001

Vårt värdpar hade ordnat en massa snacks och öl och vin, och eftersom ingen annan hade dykt upp fick Paul och jag en privatkryssning på första parkett.

20161002_161959

Efter några timmar ombord närmade vi oss kajen igen och fick säga hej då till båten och dess ägare. Om det inte vore för att vi redan äger ungefär en miljon fordon samt inte är rika hade det här med att skaffa båt kanske varit något. Men alla jag känner som har båt brukar säga att de två lyckligaste dagarna i en båtägares liv är dagen du köper din båt och dagen du säljer den. Så vi får väl se.

12 Comments

 • Louise Pettersson

  Hej

  Jag läste ditt förra inlägg om röstning och där du (vad jag förstod) jämförde Åkesson och Trump. Eller kanske fattade jag fel. Eftersom du inte bott i Sverige på väldigt många år så vore de intressant att veta hur mycket du faktiskt vet om hur de ser ut i Sverige idag.
  Med invandring och all övrig politik. Hur samhället, framförallt i de mindre orterna, ser ut.
  Jag tycker som du att ska man rösta så borde vara väl insatt och kunna motivera varför du röstar på ett visst parti.
  Men det finns dem som faktiskt är välutbildade och ändå röstar på ett parti som SD och då fallera ju hela konceptet om att de endast är lågutbildad, mindre kunnande som röstar på SD.
  Var partiet en gång kom ifrån är ganska ointressant för de flesta, utan var de är på väg. Som man tänker angående alla andra partier vid röstning. Vad kan de göra för Sverige och vår framtid?

  • Cinderalley

   Jag är väl insatt i svensk politik och kan absolut se många paralleller mellan Åkesson och Trump. Det är väl ingen som har sagt att det bara är lågutbildade som röstar på SD? Däremot finns det ju gott om statistik som visar att den typiska SD-väljaren är en vit man utan universitetsutbildning, även om SD-väljare nu finns i alla samhällsskikt. De vita männen från arbetarklassen är ju dock de som har mest att förlora på ett multikulturellt och jämställt samhälle, så det är väl inte så konstigt att de skulle rösta på ett parti som motarbetar detta. Det är ju samma grupp i USA som röstar på Trump.

   Jag tycker för övrigt att det visst är intressant var partiet kommer ifrån, dels pga den ideologiska grunden, och dels pga vilka som faktiskt är medlemmar i partiet. Det här med att rensa upp och införa nolltolerans för rasism bland partiets företrädare har det väl gått sådär med va?

   • Louise Pettersson

    Hej

    Ok, läser en del bloggar med personer som flyttat från Sverige utomlands och de flesta har liksom tappat lite av den svenska politiken, mest därför jag frågade. Och absolut inte som kritik. Jag har läst en hel del på sociala medier om att de är lågutbildade som röstar SD men sen ser man (och hör) även de som högskola och universitetsutbildning som också röstar.

    Är intressant att höra andras infallsvinklar på politiken så de är anledningen till min kommentar.
    Tack för svar.

    Ha de fint!

  • Cinderalley

   Den satt på botten, men eftersom den låg så nära land var det ganska grunt där den sjönk, så soldäcket stack fortfarande upp. När vi kom tillbaka var det dykare och bärgningsbåtar där så de fick väl förhoppningsvis upp den till slut.

 • Annika

  Alltså!?! Båten? Hur lyckas man sjunka en hel båt? Vilken party-pooper-situation.

  Och hur kan man vinna en dagskryssning på lyxyacht och inte åka på den? Menar alltså inte din svägerska utan alla andra som bara inte dök upp.

 • Ulf

  “Men nu när jag är vuxen älskar jag det” [att åka båt]
  Äntligen!
  Det är aldrig för sent
  Och vilken fin dag ni fick – grattis! (eller vad man nu säger)
  Vi gillade också turen på SD Bay vi gjorde förra året, trots avsaknad av lyxyacht.

 • CC

  Konstigt, skrev en kommentar här, men den försvann visst…
  Det ser jättehärligt ut!
  Har oxå fått en överdos av sjö som barn och frågar inte efter det mer.
  Men…. på Power meet i Västerås i somras var det perfekt att ta kompisarnas båt in för att titta på cruisingen .
  Toppen att komma rakt på ströget och slippa bilköerna =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *