Mexico,  Resor,  Vardagsfilosoferande

Hablo un poco

arequipa

Vi bokade just en weekendresa till Valle de Guadalupe i Mexiko över Thanksgiving. Med Costa Rica i oktober, Mexiko i november och Puerto Rico i december innebär det att jag kommer ha varit i tre spansktalande länder på tre månader den här hösten. Och jag börjar verkligen känna att det skulle vara användbart om min spanska var lite bättre.

Jag läste spanska hela högstadiet och första året på gymnasiet, så sammanlagt fyra år, och jag har fortfarande grammatiken ganska hårt inetsad i huvudet. Men jag saknar ett ordentligt ordförråd, samt förmågan att sätta ihop de ord jag kan till korrekta meningar.

Jag har ändå hankat mig fram hyfsat på min skolspanska under åren, både i Spanien när jag hälsade på min syster som bodde där för ganska många år sen, och i Peru när samma syster gifte sig där, och när jag är i Mexiko flera gånger om året, och förra veckan i Costa Rica. Jag kan tillräckligt med spanska för att ställa enklare frågor och beställa mat och sånt, men blir ofta förvirrad när någon tilltalar mig med mer än några enstaka ord.

Jag har bott 20 minuter från Mexiko i över 8 år nu, så det börjar verkligen kännas som att det är dags att ta tag i det här. Jag ska kolla upp lite lokala spanskakurser eftersom jag lär mig bäst genom att gå på strukturerade lektioner, men om någon har tips på appar eller andra knep för att lära sig nya språk så vore det himla fint också. Gracias och por favor!

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *