Äventyr,  Nära döden-upplevelser,  Resor

Överleva bungee jump i Costa Rica – check!

Hemma från Costa Rica igen och lite småstressad eftersom jag åker till Joshua Tree om två dagar. Det var en helt fantastisk resa, men jag har inte riktigt tid att redigera några bilder innan jag sticker iväg igen. Så jag tänkte att vi under tiden kunde ta en titt på det absolut bästa på hela resan, nämligen när jag hoppade Centralamerikas högsta bungee jump!

Jag hade tid för hoppet klockan 8 på morgonen och det var ganska kallt och regnigt (det regnade varje dag medan vi var där, men det var ganska väntat eftersom oktober är den värsta regnmånaden i Costa Rica). Det här stället låg i Monteverde som är känt för sina “cloud forests” – så det är tydligen alltid mer eller mindre molnigt där.

Jag fick ta på mig ett sele, och sen åkte jag och två instruktörer ut på en linbana som bestod av en öppen plattform på vajrar 143 meter ovanför en dal med regnskog och åker. Det var sjukt vackert men ganska skakigt och läskigt.

Så här såg det ut. Om ni orkar ta er ända till slutet på videon så får ni se en regnbåge.

Det här var kanske det coolaste jag någonsin gjort. Direkt när de hissade upp mig igen ville jag hoppa en gång till, och jag kunde liksom inte sluta le på flera timmar eftersom jag var så hög på adrenalin. Nu planerar jag redan nästa semester till något ställe där det går att hoppa bungee jump!

Stacey kollade på från en utsiktsplats från sidan och filmade hela grejen på min mobil. Det är ganska molnigt men går ändå att se ungefär hur högt det var?

4 Comments

  • Jenny

    Jag önskar att jag inte vore så satans höjdrädd, tror att jag hade älskat det där. Fick en himla kick av vårt babysim i veckan när både jag och bebis simmade under vattnet och hör ju att jag borde skaffa lite häftigare kickar. Älskar sånt här, tack för att du delade med dig!

    • Cinderalley

      Jag är också en smula höjdrädd (det har blivit bättre de senaste åren eftersom jag utsätter mig för sånt här hela tiden) men man är så högt uppe att för mig kickade höjdrädslan aldrig riktigt in!? Samma sak med till exempel fallskärmshoppning, det borde du ju testa om du inte har gjort det redan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *