Äventyr,  Helgen som gick,  Motorcyklar

Labor Day i Big Bear

I lördags tog jag och åtta kompisar hojarna till Big Bear, som ligger uppe i bergen ett par timmar norr om San Diego. Jag brukar åka hit på vintern för att åka snowboard, men det här var första gången jag var där mitt i sommaren. Det var dessutom det enda stället vi kunde hitta någorlunda i närheten där det var under 35 grader, inga bränder och inga tropiska stormar. (Så sjukt det som händer i världen just nu!? Bränder i Washington, Oregon, Montana och Kalifornien, översvämningar i Texas, Karibien, Indien, Nepal, Bangladesh och snart Florida, och en massiv jordbävning i Mexiko. Det är så himla läskigt. Ok, slut på parentes.)

Vi hade hyrt ett stort hus med utsikt över Big Bear Lake. Det var fint och så, men allt var ganska lågbudget. Till exempel var det väldigt tydligt att all tvål och diskmedel hade spätts ut med vatten, och det satt fastkletade tuggummin under alla bord. Men jaja, det kanske inte förstörde vår helg direkt.

Den första kvällen var det en så himla fin solnedgång. Det berodde i och för sig nog ganska mycket på att det var mycket rök i luften pga en brand nedanför berget. Men vi carpade tillfället i alla fall.

Dag två var det utflyktsdags! Vi var verkligen inte de enda som hade kommit på idén att sticka upp i de svala bergen under en långhelg, så det var väldigt mycket bilar och folk överallt.

Vi tog oss i alla fall hit, till Treasure Island, för att bada!

Så fort vi kom dit gick solen i moln, men jag var ändå först i. Man ångrar aldrig ett dopp osv.

Hoppade från klipporna gjorde vi också, det var kul!

Sen packade vi ihop och åkte därifrån. Vi körde runt hela sjön, på en väldigt fin, snirklig väg. När vi var ungefär halvvägs så började det ösregna, men det gjorde inte så mycket. Jag var dock den enda som hade regnkläder med mig (pga är väderpessimist/svensk).

Väl hemma i stugan igen så spelade vi spel, drack några öl, lagade mat, läste böcker…

…och vissa satt på golvet och synkade sina hjälm-bluetooths till varandra.

Dag 3 var det måndag och Labor Day, vilket vi firade genom att hitta en amerikansk flagga i ett hörn och ta med den ut på äventyr. Tre personer är fortfarande rekord på hur många som har åkt på min hoj samtidigt. Nästa gång försöker vi med fyra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *