Äventyr

Mitt mål för 2019: Att besöka 10 nationalparker

Jag har ett jobb nu där jag bokstavligen får betalt för att åka på roadtrips. Vi har ett årligt stipendium för alla i företaget där man får 1000 dollar att spendera på roadtrips. Dessutom har vi obegränsat med semester. Jag tänker att jag måste utnyttja allt detta till fullo, så mitt mål för nästa år är detta: att besöka så många nationalparker som möjligt. 

USA har 59 nationalparker som i allmänhet består av den mest spektakulära naturen i hela landet. Jag räknade just och insåg att jag bara har varit i 7 av dem: Joshua Tree, Grand Canyon, Yellowstone, Glacier (måste göra ett inlägg om detta, Glacier var nog min favorit av de nationalparker jag besökte det här året), Grand Teton, Crater Lake och Zion. Tänkte checka av en till på listan under julveckan eftersom jag är ledig och inte har något bättre för mig än att sätta mig på hojen och köra till Saguaro National Park i Arizona. 

Detta betyder att jag har 51 parker kvar att utforska med start nästa år. Kommer helt klart inte hinna med alla på ett år, men tänker att jag kanske försöker se i alla fall… 10? Det finns ett helt gäng här i Kalifornien, plus i Utah och Arizona, som jag enkelt kan ta hojen till. 

Jag gjorde en karta över alla nationalparker på fastlandet (dvs inte Alaska, Hawaii, etc) om någon annan är sugen. Mitt bästa life hack om man planerar en roadtrip genom USA (förutom att ladda ner Roadtrippers-appen) är för övrigt att köpa ett National Parks Pass. Det kostar 80 dollar och ger gratis inträde till alla nationalparker. Annars brukar det kosta runt 30 dollar per park. 

Känner mig redan väldigt peppad på 2019.

4 Comments

 • Helen

  jag känner mig också sjukt peppad på 2019! Kommer fira mina 50 år med att köra Route 66 från Chicago till Los Angeles.
  Kommer nog behöva lite tips av dig på var vi ska stanna längs vägen 🙂
  Förutom avstickaren till Memphis då alltså…den har vi koll på!

 • Anja

  DROMJOBB! Alltsa helt pa riktigt. Sjalv forsoker jag gora liknande fastan jag bor i England, men i ar ska jag iaf tillbaka till Oregon och till Crater Lake och aven kora runt i Colorado.
  Jag kan varmt rekommendera att kora Paradise Valley Road/St Stevens Canyon road i Mount Rainier NP, helt galet vacker slingrig vag uppe pa ett berg.

  Ser fram emot att se bilder och lasa om dina aventyr, som alltid 🙂

  • Cinderalley

   YES! Bra tips, och jag måste verkligen tillbaka till PNW snarast. Kul att du kommer tillbaka hit, Crater Lake är så sjukt fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *