I USA, eller i alla fall i Kalifornien, har alla helt perfekta kritvita raka tänder. Det här Colgate-idealet har tydligen smittat av sig på mig så pass att jag till och med har kommit på tanken att försöka åtgärda mina egna ganska sneda tänder. Så först gick jag till en tandläkare, som konstaterade att det inte var mycket hon kunde göra, så hon skickade vidare mig till en ortodontist.

Idag hade jag tid hos ortodontisten, som efter en lång undersökning konstaterade att om jag vill ha raka tänder så behöver jag uppsöka en kirurg för att operera munnen, eftersom min överkäke tydligen är för trång för någon annan sorts korrigering, inklusive tandställning. Eftersom detta inte är akut – jag har inga som helst problem med tänderna i övrigt, jag har till exempel aldrig haft ett enda hål – så skulle det antagligen inte täckas av varken min sjuk- eller tandförsäkring.

Såatteh. För att få perfekta Kalifornientänder skulle jag alltså behöva punga ut med tusentals dollar för att genomgå en antagligen inte helt smärtfri operation av käken. Och allt detta bara som en förberedelse för att kunna skaffa tandställning, vilket i sin tur kostar omkring 8000 dollar och ska bäras i ett år eller mer. Känns inte så himla lockande ändå?

Så jag gjorde det enda rätta för någon vars tänder tydligen är bortom räddning och gick till IKEA och köpte en påse gammalt hederligt svenskt lösgodis istället.

ninjacandy