Äventyr,  Motorcyklar,  Resor

Mina drömmars roadtrip

Om knappt tre veckor händer det något som jag är så peppad på att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Den 30 juni ger vi oss nämligen av på en 16 dagar lång motorcykelroadtrip till Kanada. Vi = Paul, Katie, Jordan och jag. 

Vi kommer att ta oss från San Diego till Banff, en nationalpark i Alberta som på foton och film ser helt overkligt vacker ut, och sen hem igen. Hela resan kommer bli omkring 650 mil lång och gå genom sju delstater (Kalifornien, Nevada, Arizona, Wyoming, Montana, Utah och Idaho) och två länder (USA och Kanada). Vi snittar på runt 50 mil om dagen och bor på hotell eller hos kompisar över natten. 

Katie och jag har planerat detta i ganska många månader och nu börjar det äntligen kännas på riktigt. Vi har förberett oss genom att lämna in hojarna på service, se till att däck och bromsar och annat viktigt är i bra skick, installerat sadelväskor och sånt man behöver för att kunna ha med sig packning, köpt ett National Parks Pass så att vi bara kan glida in på alla nationalparker vi kommer pricka in på resan, och så vidare. 

Men mest av allt har vi förberett oss genom att kolla på en jäkla massa foton från olika enormt vackra platser vi kommer köra genom. 

Två veckor på hojen tillsammans med några av mina favoritmänniskor. Kan verkligen inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa sommarsemestern på. 

6 Comments

 • Helen

  Vilken härlig resa! Kommer bli hur härligt som helst. Ser också fram emot att få se bilder från resan här på bloggen!
  Kör försiktigt!

 • Åsa

  Spännande! Vägarna i bergen är helt underbara! Var i Alberta för några veckor sedan över helgen, långa kördagar (50-60 mil/dag) från där jag bor men absolut värt det – naturen är storslagen. Ett tips om ni har tid (eller behöver en “detour” pga skogsbränder eller liknande) är att ta väg nr 3 i Kanada (precis ovanför USA gränsen). Om ni vill ta en ännu längre omväg är Sea-to-Sky highway en av de mest natursköna sträckorna jag upplevt ( har gjort många roadtrips i USA genom åren), framförallt sträckan mellan Lillooet och Vancouver (via Pemberton och Whistler). “The Duffys” (som lokalborna kallar delar av vägen) tär hårt på bilen genom hårnålskurvor och branta (!) uppförs-/nerförbackar men naturen är helt fantastisk. Hoppas ni har vädret på er sida och att roadtrippen blir jättebra!
  Hälsningar från en utlandssvensk i Kanada

  • Cinderalley

   Åh, såg detta alldeles för sent! Men jag älskade verkligen Kanada och hoppas på att kunna ta mig tillbaka dit igen snart. Tack för tipsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *